Site Loader

Slyšeli jste již někdy o tomto pojmu? Nebo vám je naprosto neznámý? Je těžké zjistit, co si o něm myslíme, když nevíme, čeho přesně se týká. Myslíte si, že je možná léčba tmou? Nebo jste naopak zastánci toho, že nic takového neexistuje. Ale ano, existuje.

měsíc

Klidný pobyt

Klidným pobytem se označuje právě terapie tmou. Co to vlastně znamená? Jedná se o pobyt v prostředí, v místnosti, bez světla čili v naprosté černotě.
Zrak je naprosto úžasná schopnost. Je skvělé ji mít, jenomže běžně na ni spoléháme až moc. Na zrak spoléháme z 70% všech vjemů. Zároveň věnujeme největší pozornost právě světlu. Je tedy docela dost dobře možné, že nás ovlivňuje až příliš. Pokud řešíme nějaké problémy, jsme vnitřně neklidní či máme jiné starosti, tak nám zrak nepomůže. Právě naopak, měli bychom tuto schopnost vypnout a věnovat se vnitřním pocitům, podívat se do sebe.

  1. Kde, kdy a jak?

Terapie je prováděna v takzvané svatyni. Jedná se o chatku. Ta je naprosto temná, abyste se zde cítili příjemně. Zpočátku vám to tak připadat jistě nebude, než si zvyknete. Takovýto pobyt má hned několik účinků:

  • Vyčistíte si hlavu.
  • Načerpáte nové zkušenosti.
  • Zažijete naprosto nevšední zážitek.
  • Pomůže vám to ve spojení s vaším vyšším já.
  • Vyřešíte si osobní problémy.
  • Můžete to brát jako poctu svému vlastnímu já – prožijete nečekaný zážitek, který vás vám ukáže nové cesty.
  • Někteří to berou jako náboženský rituál.
  • Neřeší se příznaky, rovnou se problémy vytrhávají i s kořeny.

fantazie

  1. Na cestě k sebepoznání

Lidé tuto zkušenost vnímají různě. Někteří mohou mít smíšené pocity, jiní jsou rádi za nové zážitky, ale jsou i tací, kteří si toho spoustu uvědomí. Uprostřed ničeho totiž máte čas přemýšlet. Nemáte co dělat, nic nemusíte a tak se vám pouze honí hlavou vaše vlastní myšlenky. Je dobré seznámit se sám se sebou a tento způsob je k tomu nejlepší. Zavede vás, ke svému vnitřnímu já. Ovšem nejedná se o žádné rituály ani náboženské akty. Ve tmě můžete dělat cokoliv, co si přejete, nic víc od toho nečekejte.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Post Author: