Site Loader

Zanedlouho se vykouzlí všude, kam se jenom rozhlédnete čas vánoční a s ním i doba na to, začít se na Vánoce připravovat v plném proudu. K tradičnímu výrobkům, které jsou typické pro tyto svátky patří cukroví. Na něho se mnoho hospodyněk, ale i mužů doma těší a užívá si jeho výrobu a pečení tak, jak to jen jde.

marcipánové kuličky

VYROBIT A POSLAT „O DŮM DÁL“

Jestli nepatříte mezi lidi, kteří by ocenili neomezené množství cukru ani v průběhu Vánoc, nic se neděje. Bohatě postačí, když budete chtít potěšit vaše blízké tím, že jim připravíte dárek v podobě cukroví.

•       Na samotné pečení budete potřebovat kromě základních surovin i zdobení, které si dnes už můžete zakoupit ve všech obchodech. Můžou to být různé perličky, sypání nebo cukrové vločky.

•       Pokud však toužíte po tom být originální, vsaďte na vaši fantazii. Pokud máte doma vánoční formičky, vyrobit do nich můžete karamelové, čokoládové nebo kokosové zdobení.

•       Jestli znáte pochoutku, jakou je jedlý papír, kupte si ho v barvách Vánoc. Zelený, červený, bílý a modrý vám zajistí to, že si z něho můžete vykrojit nebo vyříznout pomocí nože vámi zvolené tvary, kterými ozdobíte perníčky, ale i krémovější typy cukroví.
skořicové hvězdičky

•       Skvělým a chutným zdobením pro vás může být i marcipán. Z něho si vyrobíte řadu vánočních prvků, a pokud jich necháte zaschnout, snadno nimi ozdobíte vaše cukrovinky.

Po tom, co napečete několik druhů, si můžete vyrobit malé krabičky, které olepíte vánočním papírem nebo namalujete dle vašeho vkusu. Do nich pak jednoduše naskládáte vaše cukroví a použijete jich jako dárek, kterým potěšíte nejen srdce, ale i chuťové buňky.

V jiném případě ho zabalíte do fólie, kterou svážete stužkou a vytvoříte malé balíčky, které rozdáte vašim sousedům, rodině, kolegům v práci nebo přátelům.

POLEVY, KTERÉ VYDRŽÍ

Jestli dáváte přednost polevám před dekoracím v podobě ořechů a čokolády, mějte na paměti to, že vyrobené jsou daleko lepší a vydrží delší dobu než ty kupované. Musíte jich však tepelně ohřát a postarat se o to, aby cukroví, které nimi je zdobené bylo pořád v chladu. Jedině tak vám vydrží i několik týdnů.

Základem každé polevy musí být cukr. Platí, že krupicový (nebo krystal) je trvanlivý a nepodléhá tak brzy zkažení. Kterému byste se měli raději vyhnout je tedy ten práškový.

Post Author: